Een veiligheidsplan is in sommige gevallen verplicht, náást de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Dit kan worden verplicht vanuit de overheid, opdrachtgever of gemeente (bij bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag voor een evenement). Een veiligheidsplan omschrijft alle aspecten die effect kunnen hebben op de veiligheid van een organisatie of evenement.

Denk bijvoorbeeld aan de doelgroep, demografische situatie, omgevingsfactoren en type organisatie/evenement. Omdat een veiligheidsplan zeer breed kan zijn, worden vaak onderdelen vergeten of wordt hier überhaupt niet aan gedacht.

Uitgebreid advies van een ervaren professional is in dit geval wenselijk, mede omdat een organisatie/evenement valt of staat met een krachtig veiligheidsplan.

L.V.J. Security heeft ruimschootse ervaring in het beoordelen van veiligheidsaspecten en opstellen van beheersplannen. Zo wordt volledig in overleg met de organisatie een passende offerte uitgebracht voor het document. 

Hierna zal de interne veiligheidskundige een brede beoordeling uitvoeren om vast te stellen welke aspecten van toepassing zijn in het plan. De wet- en regelgeving worden nageslagen waarna binnen afzienbare tijd een volledig veiligheidsplan wordt opgesteld.

Dit veiligheidsplan zal worden overgedragen aan de organisatie, waarna de veiligheidskundige nog bereikbaar zal blijven voor advies en herzieningen, tot het evenement is geweest of de organisatie content is met het plan.

Tevens zal, indien gewenst, worden uitgelegd hoe het document onderhouden dient te worden, zodat dit een intern proces kan worden.